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Confined Space  Training

Question: I would like to ask a question about prior inspection opportunities. What is the customary time offered for instructors to do a prior inspection before a field trip class or hands on training? 
[bookmark: _GoBack]Answer: Field trips/pre-course familiarization are normally arranged by the course manager or the local POC if training is to take place in a location other than Norfolk, VA, and  if the area to be used is available.  Travel authorization permits the instructor to arrive at the training location the day prior to commencement of training/course instruction.  Authorized travel is reimbursable as an ‘other direct cost’.  Travel must be in accordance with the PWS, the FAR and the Joint Federal Travel Regulation.  See PWS paragraph 1.6.15.

