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Special Notice, 
Gov’t 
Response to 
Industry 
Questions, 17 
November 
2011 

1  Question/Comment #120  The Government response to 
this question stated the 
following:  
 
“CLIN 2004 is for four CAB-S 
PPUs.  A CAB-S PPU is a set of 4 
array faces.  A CAB-E PPU is a 
set of 3 array faces.” 
 
Comment:  As provided in the 
Government response to 
Question/Comment # 120, the 
definition of a CAB-E is contrary 
to previous definitions.  In the 
updated SOW posted on 
FedBizOps via Special Notice on 
20 October 2011, under the PPU 
definition (section 2.2.7) it is 
stated that a CAB-E PPU is 
comprised of a CAB-E Assembly 
and a CAB-S PPU is comprised of 
a CAB-S Assembly.  Further, the 

 Retain the 
definitions of the 
CAB-E assembly as 
previously defined, 
and not limit an 
offeror’s design 
approach.  This 
enables the 
Government to 
obtain all articles 
needed to realize a 
CAB-E as well as 
provide trade space 
for offerors to 
propose solutions 
that provide best 
value to the 
Government.   
 

The government response 
to Question/Comment #120 
is restated as follows:  
 
CLIN 2004 is for four (4) 
CAB-S PPUs.  A CAB-S PPU is 
comprised of a CAB-S 
Assembly. The CAB-S 
antenna includes four (4) 
mast-mounted CAB-S Planar 
Arrays and a belowdeck 
Fiber Optic - Radio 
Frequency (RF) Converter 
(FO converter). 
 
CLIN 2003 is for two (2) 
CAB-E PPUs.   A CAB-E PPU 
is comprised of a CAB-E 
Assembly.   A CAB-E 
assembly includes the CAB-
E antenna and all CTN 
Telescopic Mastmounted 

NOTE: Changes included herein are for the DRAFT RFP.  Upon its release, Offerors are advised to review the Final RFP closely for any additional 

changes. The Government’s final requirements will be stated in the FINAL RFP. 
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CAB requirements are defined 
in the specifications and a CAB-
E assembly is defined in the 
functional block diagram as a 
CAB-E antenna, fiber optic 
converter, ACDC converter, 
Beacon On/Off Switch, Fiber 
Optic Converter, SAASM (with 
Zeroize/Crypto load) and 
associated power and fiber 
optic cabling.  The Government 
response to Question/Comment 
#120 has changed the definition 
of a CAB-E assembly and has 
also constrained the design 
implementation options of the 
CAB-E by suggesting that the 
antenna is comprised of 3 array 
faces.   

Equipment.  The CAB-E 
antenna includes a mast-
mounted antenna and a 
ground level FO converter.       
 
The CAB-E antenna design 
solution is not required to 
consist of a specific number 
of array faces.    
 
Offerors should refer to the 
CAB FoA performance 
specifications and SOW for 
detailed requirements of 
the CAB-E and CAB-S 
assemblies.     
  

124 

A) SPECIFICA
TION FOR 
THE 
COOPERAT
IVE 
ENGAGEM
ENT 
CAPABILIT
Y (CEC) 
COMMON 
ARRAY 

A) 1, 8 
B) 7 

A. Section 1.1, 
Section 1.2, 
Section 3.1.2 

B. Section 2.7.7 

Comment:  In sections 1.1 and 
1.2 of document A, a CAB-S is 
stated to consist of 4 planar 
array faces, while the CAB-E 
description does not specify a 
specific number of planar array 
faces but instead calls out a 
mast-mounted antenna.  In 
section 3.1.2 of document A, a 
CAB-E is defined as “The CAB-E 
assembly, a subsystem of the 

Clarify whether the 
government is 
directing the design 
approach for the 
CAB-E antenna to 
consist of 3 array 
faces or if this is just 
the number of array 
faces that will be 
procured to satisfy 
CLIN 2004. 

Please see the 
government’s response to 
Question/Comment #123.    
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BLOCK – 
Family of 
Antennas 
(CAB-FOA) 
ANTENNA 
SYSTEM.  
WS35589 
dated 1 
June 2011. 
 

CAB FoA SOW 
Update_10.20.
11 

DDS, will be an active aperture, 
directional phased array 
antenna that is mounted on a 
mast for line-of-sight 
cooperative engagement 
communications,” but this 
definition does not describe a 
specific number of planar array 
faces for the CAB-E. 
In response to question 120 in 

the CAB FoA Q&A_11.17.11, 
the government reply states 
that a CAB-S PPU is a set of 4 
array faces, while a CAB-E PPU 
is a set of 3 array faces. 
A PPU is defined in the draft 
SOW (document B) as “… a 
production representative 
version of the antenna 
assemblies (CAB-E and CAB-S) 
that is suitable for assembly 
validation, design qualification, 
and Government testing.  The 
CAB-E PPU is comprised of a 
CAB-E Assembly and the CAB-S 
PPU is comprised of a CAB-S 
Assembly.”   
 
Question:  Is the Government 
directing the CAB-E design 
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solution to consist of three 
planar faces, or is the intent to 
procure three CAB-E array faces 
for delivery regardless of the 
number of array faces the 
vendor design consists of? 


