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1.  QUESTION:  Sociocultural Analysis is required under the services being solicited.  We assume consultation with both Native and non-Native populations will be required. Can you provide any additional detail as to what this service will entail so that we can ensure that we staff this requirement properly?

RESPONSE: Socio-cultural analysis can include population studies, social network analysis, and ethnography. The goal is to understand the norms and ethics, social structure, institutions and security of indigenous populations or non-native populations with similar social/cultural bonds. In addressing proposed actions that may affect fishing communities or arctic herding communities, as examples of potential populations, the NEPA process calls for an assessment of economic factors (economic base, employment, revenue, income, etc.) and social factors (population dynamics, social institutions, environmental justice, cultural values, community identity, history, etc.). Analyses may be included in resource areas like environmental justice, recreation and land use, coastal zone management, marine mammals, and climate change. 
Please see Modification #01 that was posted to NECO/FBO on 18 April 2014. Both questions below are address in the Modification.

2. QUESTION: Reference: Criterion 6: Capacity, This section indicates that: Firms will be evaluated based on projected workload and staffing, and ability to meet the requirements of FAR 52.219-14, Limitations on Subcontracting. And the Submission Requirements for this section require firms to: Provide any additional information pertinent to the firm's capacity to meet the FAR 52.219-14 requirement that at least 50% of the cost of contract performance incurred for personnel shall be expended for employees of the prime contractor.  Since the solicitation is no longer a Small business set Aside, can this section be removed from the solicitation?

	RESPONSE:  Please see Modification #01 that was posted to NECO/FBO on 18 April 2014. 

3. QUESTION:  Is hand delivery of the proposal by the offeror acceptable? If yes, please provide an address/contact point for the hand-delivery.

[bookmark: _GoBack]	RESPONSE:  The address for hand delivery is the same as mail delivery as stated in Modification #01 that was posted to NECO/FBO on 18 April 2014.

