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SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE  
         
SUMMARY OF CHANGES   
 
 
SECTION  SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE  
 
 
 
The following have been added by full text:  
        PRE-PROPOSAL INQUIRIES 
1 - During the Site Visit we noticed that the Ground for each area is very soft, a concrete truck would not 
be able to drive to these locations without getting stuck. 

          Question: 

         Can the contractor use Bagged Concrete with the minimum strength of 3500 psi? 

         Absolutely, the contractor can apply 3500 psi for field mix. 

         Is water available for the Contractor to fill the Water Tank? 

        Water is available any closest Hangars or Buildings.  

         Is there a charge for the Water? 

        There is no charge for water usage. 

2 - On page 7 of 48 #5 

 

      It states that ALL debris shall be disposed of and hauled off daily from the Installation to prevent 
FOD at Airfield 

Question: 

           Are we able to leave our equipment at work site? 

 The map for equipment laydown will be provided upon contractor’s request. The equipment 
cannot be left abandoned at site since the area is in close proximity to airfield runways. 

           Will we be able to leave our Dumpster at site with the site debris? 

Dumpster cannot be left abandoned at site since the area is in close proximity to airfield runways. 
The map for dumpster laydown area will be provided upon contractor’s request.  

3 - It was stated by the End User at the Site Visit that we have only 1 ½ weeks to do each site. 

  Question: 

           Is this the Time Frame in which we have to start and complete each site? 

Refer Statement of Work paragraph 3. The period of performance is 60 days and preferred actual 
construction for each site not to exceed 1 ½ weeks and not interfere the airfield operations. 
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           If yes will the contractor be able to work weekends? 

 The work shall be so scheduled as to cause a minimum of interference to the normal operations 
of the tenants. Work shall be accomplished between the hours of 7:30 A.M. and 4:30 P.M., 
Monday through Friday. If the Contractor desires to work on Saturday, Sunday, holidays, or 
outside of the Station’s regular hours, an application may be submitted to the Contracting Officer 
for approval. 

4 - On page 7 of 48 #10 

  It states that the Flanges shall be welded to the New Stand Pipes 

 Question: 

  It was stated on the Site Visit that the Flanges shall be Threaded Flanges. 

            Can this be Confirmed as to if they want them Welded or Flanged? 

              Threaded or Welded Flanges are acceptable. 

5 - It was talked about at the Site Visit that the Contractor might be able to install the New Stand Pipe 
behind the Old Stand Pipe at the Site Visit. 

                 Question: 

                 Will this be acceptable or will this be part of the Amended SOW? 

                 There will no amended SOW. we may need to use exact location for replacement. 

 6 - Will the Concrete need to have a Break Test done? (7 day, 14 day and 30 day break test) 

          No break test report is required for this project. 

7 - What is the Time Line that the Government will be going by once the Concrete is placed? 

High strength fast curing concrete usually achieves the required strength within 48 hours. 
Government will install the rest of flanges after 48 hours. 

  Concrete should sit for a minimum of 48 hours before any work is done to the top of the Flanges. 

 Asking this for a couple of reasons 

         1 - Scheduling of Project    

        2 - Warranty of Project (If End User Bolts Up to soon and concrete is not setup then we might have 
an issue) 

Normally we would wait for the First Break Results to see where the concrete is. 

The concentration load is minimum that 48 hours curing process shall suffice.  

 8 - Is any Grass Seeding going to be required at the Work Site once the Work Site is done? 

Grass seeding is not included in part of statement of work. Granular base rock shall be placed 
around new concrete base area. 
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 If so what type of Seeding will be required?        

              Not required. 

 

 
  
 
(End of Summary of Changes)  
 


